Ügyviteli szoftverekA Trendcoop Kft. (Székhely: 2370 Dabas, Bajcsy-Zsilinszky u. 16/1. Cégjegyzékszám: 13-09-062861 Adószám: 10498723-2-13) által készített dataTREND Ügyviteli Rendszer az alábbi jelen nyilatkozattal igazolja, hogy a DATAtrend Ügyviteli Rendszer Kis- és Közép Vállakozások számviteli-pénzügyi feladatainak megoldására született.
A program az alábbi modulokat tartalmazza:

FŐKÖNYV

A modul teljes körűen kezeli a főkönyvi könyvelés tételeit és a hozzá tartozó analitikák feldolgozását is. Alkalmas folyószámla nyilvántartásra, ÁFA analitika készítésére, egyéb analitikák vezetésére. (költséghelyek, mennyiségi nyilvántartás). Az állandó adatokat be lehet paraméterezni a felviteli képernyőkhöz rendelve. Ilyenek pl. a naplószámok,adóbesorolások. A listák elkészíthetőek többféle idegen nyelven is.
Az adatok fogadása - teljeskörű ellenőrzés után - az egyéb alrendszerektől biztosítva van. Év végi automatikus zárás - nyitás lehetősége megoldott. A listák, lekérdezések paraméterezhetők, képernyőre, nyomtatóra, file-ba, illetve Excel táblába is lekérhetőek.
A modul alkamas a Számviteli Törvény által előírt éves beszámoló kimutatásainak elkészítésére.

  • "A" és "B" típusú mérleg,
  • "A" típusú (összköltség eljárás) eredmény kimutatás,
  • "B" típusú (forgalmi költség eljárás) eredmény kimutatás.
  • Egyszerűsített éves beszámoló (egyszerűsített mérleg és eredménylevezetés)

A kimutatások a könyvelésben a főkönyvi számlákra rögzített adatokból automatikusan készülnek.

PÉNZTÁR

A modul tökéletesen alkalmas cége készpénzforgalmának nyilvántartására. Alkalmas készpénzforgalom követésére, pénztárbizonylatok és időszaki pénztár jelentés is nyomtatható belőle.
A modul a Főkönyv modullal szorosan együtt működik, a bizonylatok automatikus kontírozással kerülhetnek át a könyvelésbe.

SZÁMLÁZÁS

Ezzel a programmal készíthet belföldi, export vagy deviza belföldi számlát, ez utóbbiakat idegen nyelven is. Elkészíthetőek a programmal stornó számlák is. Az elkészült számlák adattartalma a törzsek megfelelő kialakításával a főkönyvi rendszerbe kerül átadásra. Az elkészült számlákról paraméterezhető listák kérdezhetőek le.

ESZKÖZ

A programrendszer használatával az immateriális javak és a tárgyi eszközök nyilvántartására, az értékcsökkenések automatikus elszámoltatására van lehetőség. A kartonokon rögzített értékcsökkenési leírási mód, illetve leírási kulcsok megadásával a program a számviteli- és az adótörvény szerint kiszámítja az amortizációt.

BANK

A banki modulban cégünk banki forgalmát tudjuk nyomon követni, együttműködik több banki terminállal (pl. ELECTRA rendszer), a kivonatokat automatikusan tudjuk beemelni a modulba és az előre létrehozott kontír törzzsel automatikusan kerülhetnek át a főkönyvi rendszerbe.